Női kézilabda-BL: nehéz csoportban az FTC

MTI
2007.06.29. 23:23

Az Európai Kézilabda Szövetségben (EHF) elkészítették a női Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztását a 2007/08-as szezonra. A magyar bajnok Budapest Bank-FTC rendkívül erős kvartettbe került, a dán Viborggal, a montenegrói Buducnost Podgoricával - valamint egy selejtezőből érkező csapattal - szemben kell majd kiharcolnia a negyeddöntőbe kerülést.

A hazai bajnokságban ezüstérmes Győri Audi ETO KC a kvalifikáció második körében kapcsolódik be a küzdelembe, a francia HB Metzcel, a szlovák Michalovcével illetve egy elsőkörös selejtezős csapattal találkozik szeptember 28. és 30. között, s ha a négyesből a legjobbnak bizonyul felkerül a főtáblára. Ebben az esetben Róth Kálmán együttese az A csoportban szerepelhet majd a címvédő dán Slagelse, a spanyol Union-Ribarroja, valamint a horvát HC Podravka Vegeta társaságában.

A csoportokhoz a selejtező második köre négy csoportjának első helyezettjei csatlakoznak. A második, harmadik és negyedik helyezettek az EHF kupa harmadik fordulójába kerülnek.

A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit október 24. és január 13. között rendezik.

A csoport: Slagelse DT (dán), Union-Ribarroja (spanyol), HC Podravka Vegeta (horvát
B csoport: RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Zvezda Zvenigorod (orosz), 1. FC Nürnberg (német)
C csoport: Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Kometal Gjorce Petrov (macedón), Larvik HK (norvég)
D csoport: Viborg (dán), BUDAPEST BANK-FTC, Buducnost Podgorica (montenegrói)