Remekel az Eger az Euroligában

Index
2007.10.12. 21:03
Második nápolyi mérkőzésén döntetlenezett, majd a folytatásban nyolc góllal nyert a Brendon-UPC-ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az Euroliga 2. selejtezőkörében.

A kontinentális elitsorozat második selejtezőkörében rendezett péntek délelőtti összecsapáson az Eger és a montenegrói Jadran Herceg Novi is kitűnően védekezett, s három negyed után 4-2-re vezettek Biros Péterék. Szécsi Zoltán jól védett, a végjátékban azonban csak egyetlen egri találat született, s a Jadran egyenlíteni tudott.

A továbbjutás szempontjából fontos találkozó döntetlenje izgalmas végjátékot ígér a csoportban, amelyben a házigazda Posillipo elleni meccs még hátra van mind az Eger, mind a Herceg Novi számára. A délutáni összecsapáson aztán az Eger remekelt, és 15-7-re nyert a spanyol Sabadell együttese ellen.

Az előző évben kellemetlen meglepetést okozott Egerben a spanyol Sabadell csapata, amikor 7-6-ra legyőzte a Brendont. A magyar Létay Krisztiánt is csatasorba küldő spanyolok ellen jól kezdtek Nyékiék és félidőben 5-2-re vezettek. A harmadik negyedben még rákapcsoltak a Gerendás-tanítványok és 10-3-ra alakították az állást.

A negyedik játékrészt 5-4-re nyerte az Eger, így nyolcgólos különbséggel győzött a spanyol együttes ellen. Az egriek szombaton a házigazda Posillipo Napoli ellen mérkőznek.

Férfi vízilabda Euroliga, 2. selejtezőkör, G-csoport, 2. nap:
Brendon-UPC-ZF-Eger - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 5-5 (1-1, 2-0, 1-1, 1-3)
a magyar góldobók: Biros 2, Binder, Kis G., Hegedüs 1-1

Brendon-UPC-ZF-Eger - Sabadell (spanyol) 15-7 (3-0, 2-2, 5-1, 5-4)
a magyar góldobók: Nyéki, Varga II. Zs. 4-4, Kiss Cs., Biros, Binder 2-2, Császár