Műkorcsolya: beneveztek, aranyérmet nyertek

MTI
2008.01.13. 17:39
A várakozásoknak megfelelően a nőknél Sebestyén Júlia, míg a férfiaknál Vardanjan Tigran győzött a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezett műkorcsolya és jégtánc országos bajnokságon.

Jurek Eszter szakágvezető beszámolója szerint a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén szombati nagyszerű rövidprogramja után, a vasárnapi kűr során idegesen és többször rontva korcsolyázott, ennek ellenére első helyéhez kétség sem férhetett, mivel Pavuk Viktória "nagyon halovány teljesítményt nyújtott". Olyannyira, hogy elvesztette második helyét, ezáltal az őt megelőző Hardtford Katerina indulhat a január végi zágrábi Európa-bajnokságon. A férfiaknál Vardanjan megtartotta előnyét, így a magyar szövetség őt is nevezi a kontinensviadalra.

Párosban hosszú évek után először van ismét induló, Ganem Natália és Trefil Kristóf egyelőre junior vb-n fogják képviselni a magyar színeket. Jégtáncban szintén csak egy induló volt, hiszen Hoffmann Nóra új párja egyelőre nem kapta meg a magyar licencet, így az Eb-n is a Barta Krisztina, Tóth Ádám kettős indulhat majd.

Végeredmények:
Férfiak: 1. Vardanjan Tigran 2. Magyar Márk
Nők: 1. Sebestyén Júlia 2. Hardtford Katerina 3. Pavuk Viktória
Páros: 1. Ganem Natália, Trefil Kristóf
Jégtánc: 1. Barta Krisztina, Tóth Ádám