Kézi-BL: a román bajnokot is könnyen lenyomta a Győr

MTI
2008.02.24. 18:14
Szinte már az elődöntőben érezheti magát a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a középdöntő 3. fordulójában nyert a nagy rivális román Oltchim Valcea ellen, és így továbbra is százszázalékos. A Győr eddig százszázalékos, míg a szintén végső győzelemre esélyes román bajnok már vesztett pontot Nürnbergben.

Pálinger, Vérten és a hőemelkedéssel játszó Görbicz, vezérletével jól kezdett az ETO, és hamar elhúzott 5-2-re, erre azonnal időt kért a rivális. Ezt követően felgyorsult a Valcea, ám így is állandósult a 3-4 gólos előny. A románok több poszton cseréltek, de ez sem segített, és negyedóra elteltével már 12-6 volt az állás.

A hazaiak remekeltek, a védőfal, illetve Pálinger jól teljesített, ugyanakkor indításokból rendre "könnyű" gólokat lehetett szerezni.

Ahogy jött egy kis hullámvölgy (25. perc: 14-10), Konkoly Csaba időt kért. A szünet előtti szakaszban is jobb volt a Valcea, még emberhátrányban is betalált.

A második félidő elején mindkét oldalon sok helyzet kimaradt, Görbicz pedig külön őrzőt kapott. A szellemi vezér így is sokat tudott hozzátenni a játékhoz: remek (gól)passzokat adott, főleg Tomorinak. Megint nőtt a különbség, és a 45. percben 24-17-nél a vendégek időt kértek.

Az utolsó tíz perc 26-21-ről indult, majd Pálinger pillanatai következtek újfent, és ezzel el is dőlt, hogy a vendégek nem tudnak felzárkózni.

A Győr sorozatban 28. tétmérkőzését is megnyerte a szezonban.

A Győr jövő szombaton Nürnbergben lép pályára, és ha győz, akkor szinte biztos megnyeri csoportját, és a másik kvartett második helyezettjével találkozik majd úgy, hogy a visszavágót hazai környezetben játssza.

Női BL, középdöntő, 1. csoport, 3. forduló:
Győri Audi ETO KC - Oltchim Valcea (román) 30-27 (16-13)
A csoport másik mérkőzésén: Nürnberg (német)-Lada Toljatti (orosz) 31-39 (20-22)
Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Valcea 3, 3. Toljatti 2, 4. Nürnberg 1
A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe.