Műkorcsolya-vb: nincsenek dobogón a férfi esélyesek

MTI
2008.03.21. 19:42
Vardanjan Tigran a 44. helyen végzett a férfiak rövidprogramjában, s mivel a kűrjét már nem mutathatja be, ez egyben végső helyezése is a göteborgi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

Az első vb-jén szereplő, junior korú magyar versenyző 32,37 pontot kapott produkciójára, ezzel több mint 19 pontra volt a 24. pozíciót érő eredménytől, ami a kűr bemutatását lehetővé tette volna számára.

A legjobban meglepetésre a kanadai Jeffrey Buttle szerepelt, mögötte az amerikai Johnny Weir és a japán Dajszuke Takahasi következik.

A címvédő francia Brian Joubert egy ugrását elrontotta, így csak a hatodik, míg a győzelemre szintén esélyesnek tartott svájci Stephane Lambiel az ötödik pozícióból várja a kűrt. Az idei Európa-bajnok cseh Thomas Verner a negyedik helyről kezdheti meg a szombati programját.

A verseny nyitott, az első és az ötödik között ugyanis kevesebb, mint három pont a különbség, de Joubert hátránya is mindössze 4,35 pont.

Eredmények, férfiak, rövidprogram: 1. Jeffrey Buttle (kanadai) 82,10 pont 2. Johnny Weir (amerikai) 80,79 3. Dajszuke Takahasi (japán) 80,40 ...44. Vardanjan Tigran 32,37

A szabadkorcsolyázásra szombaton kerül sor. Pénteken még a jégtáncosok kűrjét rendezik meg, 18:30-tól.