Megérkezett Thaiföldre az olimpiai láng

MTI
2008.04.18. 09:25
Az olimpiai láng péntek reggel megérkezett Thaiföldre, szigorú biztonsági intézkedések közepette, és a bangkoki repülőtérről rögtön egy luxusszállodába szállították, ahol Szirindhorn thaiföldi koronaherceg fogadja majd ünnepélyesen.

A bangkoki váltófutás közvetlenül az ünnepélyes fogadás után kezdődik majd, és a bangkoki kínai negyedből az aranytornyú volt királyi palota előtti nagy felvonulási térig tart 10 és fél kilométeren át.

Egy jelentős japáni buddhista templom vezetése bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem hajlandók fogadni az olimpiai lángot annak japáni váltófutásán - közölte Sinohara Kunihiko, Nagano város olimpiai szervezőbizottságának főtitkára. Eredetileg a Zenkodzsi-templomnál lett volna a váltófutás startja április 26-án a városban, de máshova helyezik át. Egy másik tisztségviselő elmondta, hogy a szerzetesek a templom és a hívek biztonsága érdekében döntöttek így.

A Jiji Press hírügynökség azonban idézett egy névtelenül nyilatkozó papot, aki elmondta, hogy a tibeti szerzetesekkel való szolidaritásból nem fogadják a pekingi olimpia lángját.