BringaMánia a Balaton partján

2015.05.04. 11:01

Több mint 2500 induló összesen 262 ezer kilométert tett meg a McDonald's BringaMánia Tour de Balatonon a hétvégén. A szervezők tájékoztatása szerint a túra évről évre több résztvevőt vonz, a mostani létszám rekord, és az általuk letekert össztáv a Föld kerületének több mint hatszorosa, tudósított az MTI.

Idén is több távon lehetett indulni a balatonföldvári kikötőből, és ide is érkezett vissza a mezőny. Aki teljesen megkerülték a tavat, 206 kilométert teljesített, de volt 146, 86, 32 és kisgyerekeknek 6 kilométeres etap is. A 86 kilométeres részt vállalta el Benk András, a világelitbe feljutott jégkorong-válogatott csatára is.

"A biciklizés jó levezetés volt a krakkói világbajnokság után. Az pedig külön jó pont, hogy végre a családdal tölthetünk el egy sportos napot. A balatoni tájakon való kerekezést szerintem legalább egyszer minden bringásnak ki kell próbálnia" - mondta a hokis.

Ebben az évben először jótékonysági bringás követek is feltűntek az indulók között, akik "Tekerek, segítek" feliratú pólóban a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára gyűjtöttek adományokat. Az így befolyt összeget az Alapítvány a Pécsi Gyermekklinika területén létesülő két családi szoba berendezésére fordítja.