Nem jutott kvóta a magyar sportlövőknek Münchenben

2015.06.01. 12:45

A hétfői zárónapon sem sikerült magyar versenyzőnek riói kvótát szereznie a Münchenben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupaversenyen. A nap két számából női légpisztolyban Csonka Zsófia volt a legjobb magyar, ám 379 körös eredményével ő is hat körrel lemaradt a fináléról, s ezzel a kvalifikáció megszerzésének a lehetőségétől, írta az MTI.

A pécsiek lövője pénteken sportpisztolyban lényegesen közelebb járt a fináléhoz, akkor mindössze egy körön múlt a döntője, most azonban meg kellett elégednie a 29. hellyel.

A másik két magyar közül a már riói induló Tobai-Sike Renáta a 39. (378 kör), Nemes Adrienn pedig az 51. lett a 129 fős mezőnyben.

A férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a Tobai-Sikéhez hasonlóan kvótás Sidi Péter 1167 körrel a 37., míg Péni István 1162 körrel a 48. helyen zárt.

Münchenben - a többi vk-versenyhez hasonlóan - a 25 és 50 méteres számokban két-két, míg a légfegyveres versenyekben három-három riói helyet osztanak ki.

Idén a puskások és pisztolyosok számára még három viadalon lehet majd az olimpiai szereplés jogát kivívni, legközelebb a bakui Európa Játékokon, melyen minden számban 1-1 kvóta talál gazdára.