Az olimpiai bajnok Szilágyi és Szatmári nyolcaddöntős

2015.06.08. 17:26

A négyből két magyar - Szilágyi Áron és Szatmári András - bejutott a legjobb 16 közé férfi kardban a montreux-i vívó Európa-bajnokságon. A Londonban olimpiai bajnok Szilágyi a csoportkörben, amelyben öt tusra zajlottak az asszók, mind a hat ellenfelét legyőzte, így egyből a 32-es táblára került, és ott gyengébb ellenféllel találkozott. Ennek megfelelően magabiztosan lépett tovább, kilenc tussal verve fehérorosz ellenfelét, írta az MTI.

Szatmári hattagú csoportban három győzelemmel és két vereséggel kezdett, és a 64 között neki sem kellett vívnia. A nyolcaddöntőért az ukrán Andrij Jagodkával vívott, aki volt már Eb-n egyéniben bronzérmes. Asszójukban gyakorlatilag végig a magyar kardozó irányított, és különösebb gond nélkül lépett tovább.

Nem sikerült ugyanez Decsi Tamásnak és Iliász Nikolásznak. Nekik a 4/2-es, illetve 4/1-es csoportrajt után szintén csak a legjobb 32 között kellett először pástra lépniük a közvetlen kieséses szakaszban, ahol már 15 találatig tartanak az asszók. Decsi az olasz Luca Curatolival, Iliász pedig a világbajnoki címvédő orosz Nyikolaj Kovaljovval szemben maradt alul.

A 32 között:

Szilágyi Áron-Sziarhej Sacsanyin (fehérorosz) 15-6

Szatmári András-Andrij Jagodka (ukrán) 15-10

Luca Curatoli (olasz)-Decsi Tamás 15-11

Nyikolaj Kovaljov (orosz)-Iliász Nikolász 15-11