Kikapott a negyeddöntőben a női kardcsapat

2015.06.10. 11:14

Vereséget szenvedett negyeddöntős mérkőzésén a magyar női kardválogatott, így a legjobb esetben is csak az ötödik helyen végezhet a montreux-i vívó Európa-bajnokságon. A svájci kontinensviadal utolsó előtti napján 11 kardcsapat kezdte meg a küzdelmeket reggel, a magyaroknak a hiányos 16-os táblán nem kellett pástra lépniük. A legjobb nyolc között az olaszokkal találkoztak, akiktől három tussal kaptak ki, írta az MTI.

Az első három asszót elvesztették a magyarok, de míg Márton Anna és Várhelyi Anna szűken kapott ki, addig Mikulik Júlia 5-1-re maradt alul. A folytatásban Várhelyi megint egytusos vereséget szenvedett, Mikulikkal szemben viszont további négy találattal növelték előnyüket az olaszok. Márton ugyanakkor a hatodik párban 12-5-re verte Irene Vecchit, ezzel 13-25-ről 25-30-ra zárkózott fel.

Az utolsó körre Mikulik helyére Garam Nóra állt be, ő 5-3-as vereséget szenvedett, majd Várhelyi is kikapott, mégpedig 5-2-re, így megint Mártonra maradt a javítás. Az utolsó párban ismét nagyszerűen vívott, Rosella Gregoriót is 12-5-re verte, mint korábban Vecchit, de 30-40-ről ez sem volt elég a fordításhoz.

A riói olimpián női kardban csapatversenyt is rendeznek, így elsősorban a válogatottnak érdemes kvótát szereznie. Ha ez összejönne, az egyéni versenyben is indulhatna automatikusan három magyar a jövő évi nyári játékokon. A 11 hónapos kvalifikációs időszak május elején kezdődött. A kvótákat a jövő április elején érvényes ranglista alapján osztják. Csapatban öt világkupaversenyen, valamint kontinensbajnokságon és világbajnokságon lehet pontokat gyűjteni.

Negyeddöntő:

Franciaország-Németország 45-34

Olaszország-Magyarország 45-42

Ukrajna-Lengyelország 45-40

Oroszország-Spanyolország 45-23