Három magyar női kardozó is főtáblás a vívó-vb-n

2015.07.13. 12:42

Márton Anna kiemeltként, Garam Nóra és Várhelyi Anna pedig a hétfői selejtezőből jutott főtáblára a női kardozók között a moszkvai vívó-világbajnokság nyitónapján, írja az MTI. A kvalifikációban érdekelt három magyar közül Mikulik Júlia mérlege 4 győzelem/2 vereség, Garam Nóráé 3/2, míg Várhelyi Annáé 3/3 volt a csoportkör után. Mindez azt jelentette, hogy még egy asszót mindhármuknak vívniuk kellett a főtábláért.

A legkönnyebben Garam vette ezt az akadályt, miután a mexikói Julieta Toledót 15-9-re legyőzte. Várhelyi vele szemben nagyon kiélezett meccset vívott a japán Aoki Csikával, aki 14-13-ra vezetett ellene, a magyar kardozó azonban fordítani tudott, s 15-14-re győzött. Mikulik a kazah Ajbike Habibulina ellen lépett pástra, s 15-12-es vereséggel búcsúzott a vb egyéni versenyétől.

A 64-es főtábla küzdelmeit kedden rendezik. Itt a világranglistán 14. Márton a fehérorosz Palina Kaszpjaroviccsal, Garam a kínai Csen Sennel, míg Várhelyi a kétszeres egyéni olimpiai bajnok amerikai Mariel Zagunisszal mérkőzik. Hétfőn még a férfi kardozók selejtezőire kerül sor az orosz fővárosban.