Két magyar is kiesett a női párbajtőr első fordulójában

2015.07.15. 12:15

A négyből két magyar női párbajtőröző jutott túl a 64-es tábla első fordulóján a moszkvai vívó-világbajnokságon.

A világranglistán éllovas Szász Emese, aki kiemeltként a keddi selejtezőben még nem vívott, elsőre könnyű ellenfelet kapott Danijela Ilic személyében. Nem is okozott neki gondot a szerb párbajtőröző legyőzése, a vb honlapja szerint még a második három perc lejárta előtt befejezte az asszót, amelyet kilenc találatnyi különbséggel nyert meg.

Ugyancsak bejutott a legjobb 32 közé Antal Edina. Ő a hongkongi Man Vaj Vivian Konggal mérkőzött, és gyakorlatilag végig vezetve négy tussal nyert.

A másik két magyar viszont kikapott szerdai első pástra lépése alkalmával. Révész Juliannát a csapatban kétszeres vb-bronzérmes olasz Mara Navarria, Budai Dorinát pedig a korábban olasz, tavalytól brazil színekben vívó, csapatban világbajnok, de egyéni vb-bronzzal is rendelkező Nathalie Moellhausen búcsúztatta.

Révész az asszója elején három-négy tusnyi hátrányba került, s ezt a folytatásban nem tudta ledolgozni, míg Budai az első három percben még vezetett, de aztán érvényre jutott ellenfele nagyobb rutinja. (MTI)

Eredmények, női párbajtőr:

A 64 között:

Szász Emese-Danijela Ilic (szerb) 15-6

Antal Edina-Man Vaj Vivian Kong (hongkongi) 15-11

Mara Navarria (olasz)-Révész Julianna 14-11

Nathalie Moellhausen (brazil)-Budai Dorina 15-10