Varga Gabriella és Knapek Edina is továbbment női tőrben

2015.07.16. 10:44

Varga Gabriella Mohamed Aida legyőzésével, Knapek Edina pedig egy mexikói rivális búcsúztatásával bejutott a legjobb 32 közé a női tőrözők egyéni versenyében a moszkvai vívó-világbajnokságon.

A idei Európa-bajnokságon bronzérmes Mohamed, illetve az ugyanott negyeddöntős Varga a szerdai selejtezők eredményeként került össze a nyitófordulóban, melyben kiélezett küzdelemre lehetett számítani közöttük.

A vb honlapja szerint a mérkőzés elején Varga kapta el a fonalat, az első szünetre 4-1-es előnnyel mehetett, aztán a következő három percben Mohamed egy tust ledolgozott hátrányából, az utolsó szakaszban viszont ismét a BHSE tőrözője volt a jobb, gyorsan elhúzott 11-5-re, s innen magabiztosan, 15-10-re hozta a mérkőzést.

A selejtezőket hibátlan teljesítménnyel záró Knapekre a mexikói Melissa Rebolledo várt kezdésként, s nagyon könnyedén le is győzte. Knapek folyamatosan növelte előnyét, három perc után három, majd az újabb szakaszt követően öt tussal vezetett, végül pedig 15-8-ra győzött.

A folytatásban mindkét magyarnak nehéz dolga lesz, ugyanis Varga a tavalyi vb-ezüstérmes olasz Martina Batinivel, míg Knapek a világranglistán 12. francia Astrid Guyart-ral találkozik. Varga Gabriellának ugyanakkor jó emlékei vannak Batiniről, miután az idei Eb nyolcaddöntőjében két tussal legyőzte az olasz vívót.

Női tőr:

A 64 között:

Varga Gabriella-Mohamed Aida 15-10

Knapek Edina-Melissa Rebolledo (mexikói) 15-8