A háromtusa Eb-n ellenállhatatlanok voltak a magyar ifik

2015.07.24. 09:30

Három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyert a magyar válogatott háromtusában (nem triatlonról, hanem kvázi lovaglás és vívás nélküli öttusáról van szó) a portugáliai Caldas da Rainha-ban megrendezett ifjúsági B Európa-bajnokságon. 

Szép Balázs úgy nyert aranyérmet, hogy az úszás után csak a 24. volt. A kombinált számban (lövészet+futás) azonban kimagaslóan teljesített, 965 ponttal győzött. Burcsik Barnabás is hátulról indult, de a kombinált szám neki is nagyon jól ment. 959 ponttal bronzérmes lett. Salga Gergő 918 ponttal a 19., Soponyai Dávid 877 ponttal a 35. helyen végzett.

A csapatverseny is magyar aranyat hozott. A Burcsik-Szép-Salga válogatott 2842 ponttal nyert. A lányoknál is domináltak a magyarok, Barta Luca ezüstérmes lett 874 ponttal, Gulyás Michelle (861) negyedik, Sarcia Borbála hatodik (855), Kiss Virág pedig a 13.  helyen (830) zárt. Ilyen teljesítmények után természetesen a csapatversenyt is megnyerték úgy, hogy éppen Barta nem volt tag.

„Igazán magabiztos győzelem volt mind a fiúk, mind a lányok részéről. Biztos voltam benne, hogy dobogón fognak állni, de őszintén szólva meglepett, hogy ilyen markáns fölénnyel nyertek. Az, hogy az érmek 50 %-át sikerült elhozni, mindent elmond. Sajnálom, hogy Bori (Sarcia Borbála) a kombinált számban beragadt az utolsó sorozatában, hiszen addig nagyon szépen versenyzett, megérdemelt volna egy szépen csillogó érmet. Elkeseredni azonban semmi oka, ezekből a hibákból csak tanul egy versenyző” – mondta Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány a Pentathlon.hu-nak.