Szilágyi Áron 2020-ig a Vasas vívója marad

2015.12.01. 15:55

Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó 2020. augusztus 31-ig meghosszabbította szerződését nevelőegyesületével, a Vasas SC-vel.

A piros-kék klub Kovács Pálról elnevezett pasaréti vívótermében tartott keddi sajtóeseményen először levetítették a klub mottója, "A család az első" ihlette és a Vasas SC életét bemutató rövidfilmet. Ezután Markovits László klubelnök arról beszélt, hogy Szilágyi Áron gyerekkora óta a Vasas családhoz tartozik és a tehetségén kívül a klubhűségét is elismerik azzal, hogy a 2016. december 31-én lejáró szerződését már most a tokiói olimpia jegyében hosszabbítják meg.

"A mai sportban ritka, ha ezen a szinten klubhűségről és lojalitásról beszélhetünk, ezért sem volt kérdéses, hogy Áron lesz az első sportolónk, akivel már a tokiói olimpiát szem előtt tartva kötünk megállapodást" - mondta.

Ferjancsik Domonkos, a vívószakosztály elnöke, a klub korábbi világbajnok kardvívója úgy fogalmazott, hogy mindig vannak nehézségek egy szakosztály életében, de aztán jönnek olyan sikerek, melyek újabb lendületet adnak.

"A mostani szerződéshosszabbítással azt szeretnénk elérni, hogy Áron csak a vívással foglalkozzon, nyugodtan készülhessen a riói, majd a tokiói olimpiára" - tette hozzá.

A szakosztályelnök megemlítette, hogy jelenleg a kard a legeredményesebb fegyvernemük, de szeretnék, ha a jövőben a párbajtőr is Szilágyi Áronokat tudna kinevelni.

"Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor 1999 szeptemberében kilencévesen besétáltam a vívóterembe" - idézte fel a kezdetet Szilágyi Áron, ezt követően pedig megemlékezett első edzőjéről, a 2008-ban elhunyt Gerevich Györgyről. - " +A család az első+ szlogent teljesen magaménak érzem, mert ez a kapcsolat már több, mint klubhűség" - mondta, majd bevallotta, csak a jövő évi, riói játékokig tervezte pályafutását, s meglepte, amikor a klub és a szakosztály elnöke megkereste őt azzal, hogy tovább is számítanak rá. - "Mindent elkövetek, hogy sikerekben gazdag legyen az újabb öt év is" - tette hozzá.

A londoni olimpia győztese az elkövetkező időszakban, 2017. december 31-ig - a JP Auto támogatásaként - egy Kecskeméten gyártott Mercedes Benz CLA shooting brake modellel közlekedhet. Az autót a keddi eseményen vehette át.

A szerződéshosszabbítást a PBT Fencing jóvoltából szimbolikus jelenet zárta le: a vívófelszereléseket gyártó cég négy darab "A család az első - Vasas SC 2020" gravírozású kardot készített, s egyet-egyet a klubnak, a szakosztálynak, a támogatónak és Szilágyi Áronnak nyújtott át. (MTI)