Kiesett a Sydne-Hobart címvédője

2015.12.26. 16:58

A nyolcszoros bajnok, címvédő Wild Oats XI nevű szupermaxi kiesett a versenyből, míg a sokáig vezető Comanche visszacsúszott a második helyre a hagyományos Sydney-Hobart vitorlás viadalon.

A Wild Oats XI a start után második volt, majd az ötödik helyre esett vissza, később pedig olyan súlyosan sérült a vitorlája, hogy be kellett fejeznie a viadalt. A csapat szóvivője elmondta, a fővitorla kettéhasadt a vízen uralkodó 81 kilométer/órás széllökések miatt, s ugyan a versenyt nem tudják folytatni, a legénység biztonságban van.

A Comanche-nak a kormánylapátja sérült meg, s a csapat tagjai először szintén fel akarták adni a küzdelmet, ám végül úgy határoztak, hogy folytatják a versenyt és a vízen megjavítják a sérült részt.

A Comanche több mint 10 órán keresztül haladt az élen, ám most már csak a második pozícióban vitorlázik a Rambler nevű hajó mögött.

Az Új-Dél-Wales és Tasmania közötti, 628 tengeri mérföldes (1163 kilométer) versenynek idén 108 egység vágott neki, ugyanakkor tíz már feladta a versenyt.