Rédli hetedik a párbajtőr-vk-n

2016.01.22. 22:34

Legjobb magyarként Rédli András a hetedik helyen végzett a férfi párbajtőrözők németországi világkupaversenyén, Heidenheimben.

Egy fordulóval hamarabb, a legjobb 16 között - tizedikként - fejezte be szereplését Boczkó Gábor. A főtáblára jutott másik két magyar, Imre Géza és Bányai Zsombor vereséget szenvedett az első fordulóban.

A 2014-ben Európa-bajnok Rédli a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint hat találatnyi hátrányt ledolgozva ráadástussal verte 13-12-re a kubai származású francia Ivan Trevejót, majd ugyanennyire a szintén francia Yannick Borelt. A következő fordulóban a japán Minobe Kazujaszun 5-3-mal jutott túl, a negyeddöntőben viszont egyetlen tussal, 14-13-ra kikapott egy harmadik franciától, Jean-Michel Lucenay-től, noha 40 másodperccel a vége előtt még 13-10-re vezetett.

A tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Boczkó svájci és izraeli ellenfelét legyőzte, az ukrán Bogdan Nyikisintől viszont 15-9-es vereséget szenvedett.

Imre, az elmúlt év világbajnoka a legjobb 32 közé kerülésért 15-8-ra alulmaradt a dél-koreai Kvon Jung Dzsunnal szemben, Bányait pedig az észt Sten Priinits állította meg 9-8-cal. Előbbi 34., utóbbi 38. lett a 310 fős hatalmas mezőnyben.

A magyarok elsősorban csapatban szeretnének olimpiai kvótát szerezni, mert akkor Rióban hárman egyéniben is elindulhatnának. Amennyiben viszont a válogatott kvalifikációja nem jön össze, egyéniben csak egy magyar lehet ott ebben a szakágban a játékokon. A csapatkvótához kiemelkedő eredményre lenne szükség a szombati, illetve a kvalifikációs időszak utolsó, február közepi, vancouveri versenyén. (MTI)