Vilmos
24 °C
35 °C

Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes tőrben

2016.02.12. 18:56

A világ- és Európa-bajnok Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet nyert a tőrözők pénteki versenyében az egri kerekesszékes vívó világkupán.

A viadal honlapja szerint az athéni és londoni paralimpián ezüstérmes magyar vívó az A sérültségi kategóriában a legjobb 16 között az orosz Alena Jevdokimovát győzte le 15-12-re, majd a negyeddöntőben a hongkongi Justine Charissa NG ellen nyert 15-9-re. A fináléért a kínai Csing Piennel vívott, és 15-12-re kikapott.

A B sérültségi kategóriában a negyeddöntőig jutott Dani Gyöngyi - aki a csütörtöki nyitónapon legjobb magyarként nyolcadik volt párbajtőrben -, s végül ötödikként végzett.

Az egri vk - melyen 25 ország 158 versenyzője, köztük 20 magyar vesz részt - vasárnapig tart. A viadal a paralimpiai kvalifikációs sorozat része, ezen kívül még egy vk-fordulóra és az Európa-bajnokságra kerül sor, majd május végén válik véglegessé a riói indulók névsora. Jelenleg öt kerekesszékes vívó paralimpiai részvétele tűnik biztosnak, de Szekeres Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli - amint azt a hétfői sajtótájékoztatón az MTI-nek elmondta -, hogy a létszám még egy fővel bővülhet. (MTI)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!