Miklós
-7 °C
2 °C

Hetedik a férfi kardcsapat Varsóban

2016.02.21. 19:34

 

A hetedik helyen végzett a magyar férfi kardcsapat a varsói világkupaversenyen. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász összeállítású együttes a viadal honlapja szerint a negyeddöntőért 45-36-ra legyőzte a spanyolokat, azután viszont 45-42-re kikapott a németektől, így nem jutott be az elődöntőbe. A folytatásban előbb ismét egy vereség következett, a dél-koreaiakkal szemben 45-39-re maradtak alul a magyarok, akik végül 45-27-re verték a franciákat, írta az MTI.

Férfi kardban nem rendeznek versenyt a riói olimpián, így ebben a szakágban csak egyéniben lehet kvótához jutni. A londoni játékokon aranyérmes Szilágyinak ez már megvan, míg a megszerezhető másikért Decsi és Szatmári verseng.

A női kardozók a hétvégén Belgiumban, Sint-Niklaasban léptek pástra, ahol a Kelecsényi Mirabella, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra alkotta csapat a 10. helyen végzett. Az már korábban eldőlt, hogy a válogatott nem lehet ott a nyári játékokon, a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint ugyanakkor Márton Anna olimpiai indulása szinte biztossá vált azzal, hogy a lengyelek - többek között a magyarok legyőzésével - csapatkvótához jutottak. Mégpedig azért, mert a magyar kardozó egyik közvetlen ellenfele, Aleksandra Socha ezzel kiszállt az egyéni kvalifikációért zajló küzdelemből.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.