László
18 °C
28 °C

A műugró Gondos Flóra nem lesz ott Rióban 3 méteren

2016.02.22. 17:45

A műugró Gondos Flóra 3 méteren nem lesz ott a riói olimpián, mivel nem sikerült kvótát érő helyen végeznie az utolsó kvalifikációs verseny selejtezőjében, az idei ötkarikás játékok helyszínén zajló világkupán. A magyar versenyzőnek hétfőn a legjobb 18 között kellett volna zárnia az 54 fős mezőnyből az elődöntőbe kerüléshez - az olimpiai induláshoz a számítások szerint legalább a 25. hely körül -, öt ugrására azonban 230,35 pontot kapott, amivel a 38. helyen zárt.

A magyar női toronyugróknak sem sikerült szombaton kvótát szerezniük, mivel Kormos Villő a 21., Reisinger Zsófia pedig a 33. lett a szám selejtezőjében. Teljesen azonban még nem veszett el minden remény arra, hogy mégis legyen magyar toronyugró az ötkarikás mezőnyben.

„Kormos Villőnek kilencven százalék esélye van rá, hogy indulhasson a riói olimpián” - mondta Gémesi László, a hazai szövetség főtitkára hétfőn az MTI-nek. - „Igaz, hogy a 21. helye nem volt elég a továbbjutáshoz, ám mivel az előtte végzettek közül kettő is - egy amerikai és egy kanadai - kiesik, mert országuknak megvan a maximális két kvótája, a mi versenyzőnk két pozíciót előreugorva a 19. a teljes kvalifikációs rangsorban. Vagyis jelenleg ő az első számú tartalék, ezért bízom benne, hogy végül mégiscsak ott lehet Rióban.”

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!