Márta, Flóra
18 °C
31 °C

Győri kajakosok és Vasas-kosarasok kapták Az év műhelye-díjat

2016.02.24. 18:57

A Graboplast Győri Vízisport SE kajak-kenusai és a Vasas Akadémia leány kosarasai kapták a két-kétmillió forintos támogatással járó Az év műhelye elismerést a szerdai díjátadó gálán, írja az MTI.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által közösen életre hívott utánpótlás-nevelési díjat a 2015-ben nyújtott teljesítmények alapján egy szakmai kuratórium ítélte oda az arra legérdemesebbnek tartott két műhelynek.

A díjat negyedszer adták át, 2012-ben a Vasas vívói, 2013-ban a Kőbánya SC úszói, 2014-ben pedig három sikeres szakosztálya - cselgáncs-, kajak-kenu és öttusa - révén a KSI egyesülete nyerte el. Most fordult elő először, hogy két kategóriában hirdettek győztest, miután külön díjazták az egyéni és a csapatsportágak legjobb szakosztályait.

A Győri Vízisport SE kajak-kenusai azzal érdemelték ki az elismerést, hogy utánpótláskorú versenyzői a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály világ- és Európa-bajnokságain összesen 11 arany-, 12 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek. Az egyesület ifjú sportolói közül a kajakos Homonnai Luca, a kenus Takács Kincső, Lakatos Zsanett és Hérics Dávid nemcsak a korosztályos, hanem a felnőtt világversenyeken is dobogóra állhatott.

A Vasas Akadémia leány kosarasai annak köszönhetik a díjat, hogy két játékosuk, Aho Nina és Tóth Tímea is részese volt annak az U18-as 3x3-as válogatottnak, amely a minszki Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg a debreceni vb-n a harmadik helyet szerezte meg. A fővárosi klubból az U20-as válogatottba négy, az U18-as és az U16-os keretbe pedig egyaránt három játékos került be.

A díjakat Szabó Bence, a MOB főtitkára, Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója és Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője adta át.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.