A sportolókat bemutató kártyákkal népszerűsítik az olimpiát

2016.02.29. 16:02

A 22 sportágat képviselő 184 aktív versenyző, illetve 32 legenda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben az olimpiát, a nyári Rio de Janeiró-i ötkariás játékokra készülő magyar sportolókat kártyákon népszerűsíti a Pöttyös Túró Rudi gyártója.

A FrieslandCampina Hungária Zrt. december elejétől aranyfokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB). Szautner Péter vezérigazgató a MOB és az élelmiszeripari cég hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: áprilistól augusztusig a sportolók fényképét és néhány fontos adatát bemutató 6 darab kártyát adnak mindenkinek, aki Pöttyös Túró Rudit vásárol. Hozzátette: a 22 sportágat képviselő 184 aktív versenyző, illetve 32 legenda kivétel nélkül önkéntes alapon csatlakozott a kezdeményezéshez, és mindannyian rugalmasan, készségesen vettek részt a kampány előkészületeiben.

Összesen 4 millió kártyacsomagot adnak majd a Pöttyös mellé, vagyis 24 millió kártyát, amelyeket speciális albumban gyűjthetnek a szurkolók. Ebben az időszakban a Pöttyös-embléma helyén Hajrá Magyarok! felirat szerepel majd a desszert csomagolásán.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke reményét fejezte ki, hogy a kampány segítségével az olimpiai mozgalom és a magyar sport a mostaninál is népszerűbbé válik, a riói ötkarikás játékokra pedig még nagyobb figyelem irányul. Ismertette, hogy a magyar sportolók jelenleg 83 kvótával rendelkeznek, de sok versenyzőnek van még esélye indulási jogot szerezni, ezért a MOB jelenleg körülbelül 135 résztvevőre számít. (MTI)