Vereséggel csoportharmadik a férfi asztalitenisz-válogatott

2016.03.02. 10:12

Utolsó csoportmérkőzésén kikapott a veretlenül első egyiptomiaktól, így a harmadik helyen végzett hatosában a magyar férfi válogatott a Kuala Lumpurban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

Aranyosi Péter szövetségi kapitány együttese - amelyben ezúttal Jakab János, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás játszott - 3-1-re maradt alul a szerdai versenynapon, írta az MTI.

A második osztályban szereplő magyarok az egyiptomiak és az argentinok mögött harmadikok lettek a csoportjukban, így a folytatásban ennek a divíziónak a felsőházában, azaz a 25-36. helyért küzdhetnek. A második vonal két döntőse a következő vb-n az élvonalban szerepelhet. A magyarok következő ellenfele egyelőre nem ismert.

Férfiak, második osztály, G csoport, 5. (utolsó) forduló:

Egyiptom-Magyarország 3-1

Mohamed el-Bejali - Jakab János 3-2 (-8, 10, 9, -6, 8)

Omar Asszar-Kosiba Dániel 3-1 (8, 11, -7, 8)

El-Szajed Lasin - Lakatos Tamás 2-3 (8, -8, -7, 9, -7)

Asszar-Jakab 3-1 (9, -11, 7, 6)

a csoport többi mérkőzésén:

Argentína-Szlovénia 3-1

Mexikó-Norvégia 3-1

A végeredmény: 1. Egyiptom 10 pont, 2. Argentína 9, 3. Magyarország 8, 4. Szlovénia 7, 5. Mexikó 6, 6. Norvégia 5. A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

később:

nők, első osztály, A csoport, 5. (utolsó) forduló:

Magyarország-Románia 9.30

Mindkét nem képviselői négy divízióban küzdenek meg egymással a vasárnapig tartó vb-n, minden osztályban négy hatos csoportban kezdődött a verseny. A csoportgyőztesek minden osztályban egyből a negyeddöntőbe jutnak, a másodikok pedig a harmadikokkal játszanak a negyeddöntőbe kerülésért. Ugyanezt a szisztémát alkalmazzák az alsóági rájátszás során is, azaz a csoportnegyedikek az egyenes kieséses szakasz első körében kiemeltek lesznek, abban csak a csoportötödikek és a -hatodikok játszanak.