Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Az FTC vezet a torna-csb első fordulója után

2016.03.12. 18:41

Az FTC Ybl Tervező - Babos Ádám, Vágner Levente, Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Boncsér Krisztián összeállítású - A együttese nyerte a férfi tornászok csapatbajnokságának első fordulóját a budapesti Tornacsarnokban. A szombati idénynyitó viadalon a szövetség tájékoztatása szerint a címvédő FTC nemcsak összesítésben bizonyult a legjobbnak, hanem a lólengésen kívül mindegyik szeren is, írta az MTI. A csb-n öt versenyző mutathatja be gyakorlatát, de csak a három legjobb eredmény számít.

A tavalyi bajnokcsapat több mint hét ponttal előzte meg a második helyezett Győri AC-t. Eddig a győriek nem állítottak ki együttest, ezúttal azonban Szabó Nándor és Varga Csenger kiegészült a kölcsönbe vett Hidvégi Viddel és Kardos Botonddal, így a lólengést meg is nyerték, és a második helyről várhatják az őszi fordulót.

Az áprilisi riói tesztversenyen induló Hidvégi Vid most mutatkozott be idén versenyen. Edzője, Laufer Béla szerint a világbajnoki ötödik helyezett a felkészülési időszaknak megfelelően teljesített, a következő egy hónapban pontosításokra és néhány elem begyakorlására lesz még szüksége. A csb első fordulójának harmadik helyezettje a BHSE lett.

Ennek a csb-fordulónak dupla tétje volt, az előzetes tervektől eltérően ugyanis nem április elején, hanem már a csapatbajnokság utáni napokban kijelöli Kovács István szövetségi kapitány a második utazót az áprilisi riói tesztversenyre, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni. Hidvégi Vid a világbajnokságon nyújtott teljesítményével érdemelte ki a részvételt, mellette az utazhat, aki a legbiztosabb a hat szeren, mivel a riói tesztversenyen csak egyéni összetett alapján lehet kvótát szerezni. A tesztversenyen résztvevő második tornász személye kedden válik hivatalossá.

Országos csapatbajnokság, 1. forduló:

1. FTC YBL Tervező 252,300 pont (Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Babos Ádám, Vágner Levente, Boncsér Krisztián)

2. Győri AC 245,150

3. Budapesti Honvéd SE 240,450

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!