Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C

Öttusa-vk: Marosi Ádám 3. Rióban

2016.03.13. 23:24

Marosi Ádám a harmadik helyen végzett az öttusázók idei második világkupaversenyén, Rio de Janeiróban.

A körvívás - melynek során mindenki mindenkivel megmérkőzik a döntő résztvevői közül - az új olimpiai lebonyolításnak megfelelően már szombaton lezajlott, s vasárnap csak a bónuszvívásra került sor. Ebben a számban Marosi 18 győzelmet szerzett, amihez utóbb még bónuszpont járult, ezzel 11. volt. A 200 méteres úszásban a nyolcadik legjobb időt érte el 2:01.10 perccel, két szám után a tizedik helyen állt. Lovaglásban nem hibázott, 300 pontjával javított a helyzetén, majd a lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futásban a 36 fős döntős mezőny tizedik legjobb eredményét érte el 11:23.66 perccel, ezzel harmadikként ért a célba a dél-koreai Dzsun Vung Tae és az egyiptomi Omar el-Geziri mögött.

Marosi a február végi, kairói vk-versenyen második lett, így minden esélye megvan arra, hogy a nyár eleji világranglistáról olimpiai kvótához jusson majd.

A vasárnapi, riói döntőnek volt még két magyar résztvevője. Demeter Bence a kilencedik, a már olimpiai kvótás Kasza Róbert pedig a 24. helyen végzett. Utóbbi két szám után még negyedik volt, de lovaglásban sok pontot veszített, majd a kombinált számban elért eredménye is a mezőny második feléhez tartozott. Demeter a vívást és az úszás után Marosi előtt állt egy ponttal, a lovaspályán azonban néhány pontot elveszített, a lövészetes futásban pedig csak 16. lett, emiatt nem tudott előrelépni. (MTI)

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
1. Dzsun Vung Tae (dél-koreai) 1472 pont
2. Omar el-Geziri (egyiptomi) 1471
3. Marosi Ádám 1463
...9. Demeter Bence 1441
...24. Kasza Róbert 1404

A nők szombati döntőjében Földházi Zsófia negyedik lett, akárcsak az első világkupán, Kairóban.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!