Piroska
-12 °C
-2 °C

Rio 2016: Boczkó mellett Imre és Rédli a párbajtőrcsapatban, Somfai tartalék

2016.03.30. 00:49

Férfi párbajtőrben Boczkó Gábor, Imre Géza és Rédli András, valamint tartalékként Somfai Péter utazhat a riói olimpiára a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnökségének döntése értelmében.

Az MVSZ honlapjának beszámolója a keddi elnökségi ülés után emlékeztet rá: egyedül férfi párbajtőrben nyílt lehetőség arra, hogy a szövetség kijelölje az egyéni és csapatindulókat. A többi szakágban erre nem volt mód, mivel egyéni, névre szóló kvalifikációt szerzett a kardozó Szilágyi Áron és Decsi Tamás, valamint Márton Anna, továbbá a tőröző Mohamed Aida és Knapek Edina, illetve a párbajtőröző Szász Emese.

Férfi párbajtőrben a válogatott szerzett kvótát, így itt három vívó alapból indulhat egyéniben és csapatban, egy negyedik pedig tartalékként csapatban. A hazai ranglistaelső Boczkó helye biztos volt, nem fért kétség a tavaly egyéni világbajnok Imre indulásához sem. Ugyanakkor az itthoni ranglistán Somfai végzett a második helyen, megelőzve a negyedik Rédlit, aki viszont a szezon csapatversenyein, kifejezetten a sorsdöntő vancouverin kulcsszerepet játszott a kvalifikáció kiharcolásában. Az MVSZ honlapja szerint "nem is vita, hanem hosszas beszélgetés előzte meg a döntést", és az elnökség "végül helyben hagyta Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány javaslatát, mely alapján Rédli András indulhat egyéniben és csapatban az olimpián", míg Somfai csapatban tartalékként vehet részt a nyári játékokon.

Férfi kardban és női tőrben nem rendeznek csapatversenyt az olimpián, így a két szakág számára világbajnokságra kerül sor csapatban, ugyancsak Rio de Janeiróban, mégpedig április végén. A résztvevőket már korábban kijelölte az elnökség, eszerint Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András és Iliász Nikolász, illetve Mohamed Aida, Knapek Edina, Hopka-Varga Gabriella és Kreiss Fanni indult volna, női tőrben azonban történt egy csere: Knapek helyére Lupkovics Dóra került. Az indoklás szerint Knapek régóta húzódó könyöksérüléssel küzd, és csak az áprilisi időszakban tud regenerálódni, százszázalékosan felépülni. (MTI)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.