Gumicsizma-hajítással és traktorhúzással is tehet egészségéért

2016.04.12. 20:12

Április 28-ig lehet nevezni az idei Kihívás Napjára. Magyarország legnagyobb szabadidősportos megmozdulásán a településeken kívül 2016-ban sportszerkesztőségek, tűzoltóparancsnokságok és cégek is versenyeznek majd május 25-én. 

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetségének elnöke szerint a tavalyinál is több résztvevőre, 800 000 emberre számít a Magyar Szabadidősport Szövetség a Kihívás Napján, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Az országos rendezvényen többek között kiderül, hogy mely települések nyerik el a „Magyarország legsportosabb települése" címet.

A program eddigi sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy tavaly több, mint 67 millió percet mozogtak országszerte a résztvevők. 2015-ben 234 településen volt Kihívás Napi vetélkedés, és 127 iskola közvetlenül is csatlakozott a felhíváshoz. A kezdeményezés 25 éve egyre több embernek mutatja meg a mozgás örömét.

„Számítunk olyan nagyvárosok részvételére, mint Debrecen, Szeged, Miskolc, Győr vagy Pécs, de a kisebb települések lakóit is arra buzdítjuk, hogy keressék fel a helyi önkormányzatot, és csatlakozzanak a Kihívás Napjához” – hangsúlyozta a fő támogató, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. kommunikációs vezetője, Tóth Valentin.

A nevezés még nem zárult le, de már eddig is rengeteg település csatlakozott a kezdeményezéshez. Sok helyen kreatív programokkal várják a mozogni vágyókat. Lesz gumicsizma hajító, feleségcipelő, kötélhúzó, traktorhúzó és kaszáló verseny, valamint íjászat és szkander is; de persze a hagyományosabb sportok kedvelői is találnak majd kedvükre valót a programok között. A szervezők továbbra is várják a nevezéseket, egészen április 28-ig. Mozogjunk, sportoljunk együtt minél többen 2016-ban is!

2016-ban a rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja. A Coca-Cola Magyarország számára kitüntetetten fontos, hogy a mozgás lehetőségét és örömét tudatosítsa minél több emberben. A mozgás ugyanis nem csak a versenysportot jelenti, de szerves, természetes része lehet a mindennapoknak is, például szabadidős tevékenység formájában.

További információk: www.kihivasnapja.hu;

Információk a támogató programjairól: www.testebreszto.hu