Evezős ob: négy klub nyert aranyat az első napon

2016.07.21. 21:05

Négy különböző klub versenyzői nyerték a csütörtöki nyitónap négy felnőtt döntőjét az evezősök országos bajnokságán, Szegeden.

A férfiaknál a könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesek versenyében a Tisza Evezős Egylet A csapata - Furkó Kálmán, Novák Edvin, Vallyon Bence és Krpesics Péter - győzött, míg a kormányos ketteseknél a Győri Atlétikai Club B egysége, Sőnfeld Álmos, Vancsura Bendegúz és a kormányos, Kiss Bence bizonyult a legjobbnak.

A nőknél a kormányos nélküli négyesek küzdelmét a Csepel Evezős Klub A hajója - Sugár Fanni, Kabódi Erzsébet, Papp Zsófia és Magassy Alexa - nyerte, a könnyűsúlyú négypárevezősök döntőjében pedig a Danubius Nemzeti Hajós Egylet A csapata, Illényi Borbála, Alliquander Anna, Polivka Dóra és Krémer Eszter érkezett elsőként a célba, nagy fölénnyel utasítva maga mögé a mezőny többi tagját.

Az ob vasárnapig tart a Maty-éri pályán. A pénteki versenynapon a tervek szerint vízre száll a riói olimpiára készülő Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár) és a Simon Béla, Juhász Adrián duó (kormányos nélküli kettes) is. (MTI)