Megye I.-es csapat újíthatja fel a stadionját 350 millióból

2016.09.20. 13:28

Az egri. Eger megyeszékhely, néhány éve még NB I.-es csapata is volt, igaz csak egy évig, de azalatt a stadiont felújították, kapott lámpákat és eredményjelzőt, írtunk is róla. Hogy szükségük van-e stadionra, ahhoz kétség sem férhet. Nemrég egy kupameccsen a Diósgyőr ellen a hivatalos adatok szerint 1000-en is kimentek a meccsre.

Az NB I.-es időszak viharosra sikeredett, aztán a sors is közbeszólt, és most a kiscsapatok keserű kenyerét eszik a megye I.-ben. De hogy annyira azért ne legyen keserű, „a kapcsolódó beruházásokkal együtt mintegy nettó 350 millió forintból újul meg az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadion”. És még ebben z évben, írja az MTI.

Habis László egri polgármester elmondta: a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az önkormányzat támogatásával  új füves borítást kapott a labdarúgópálya, körülette rekortán futópálya épül, világítást kap a stadion, továbbá füves dobópálya és ugrópálya is készül.

Az idén megkezdett beruházást egy második ütem is követi majd, felújítanák az öltözőket és a lelátókat, ez utóbbiak egy részét pedig be is fednék.