Hat aranyérmet nyert az Eb-n a magyar lábtoll-labda-válogatott

2016.10.25. 22:35

Megismételte két évvel ezelőtti teljesítményét a magyar válogatott, hét versenyszámból hatot megnyert az Európa-bajnokságon, amelyet most a Csongrád megyei Kisteleken rendeztek.

A négynapos versenyen jól kezdtek a magyarok, a férfiaknál és a nőknél is megnyerték a klasszikusnak számító csapat versenyszámot. A férfiaknál volt több izgalom. Az első helyről döntő meccs első szettjét elég simán hozták, 21-16-ra nyertek a németek ellen. A második kicsit szorosabb volt, az ellenfél vezetett is 12-11-re, de ekkor a magyarok a megnyerték a fordulópontnak bizonyuló, sok látványos támadásból és mentésből álló extra hosszú labdamenetet, és már nem is adták át a vezetést, 21-19-re megnyerték a második szettet és a meccset is.

A második napon a vegyes párosban is veretlenül szerezte meg az aranyérmet a hazai egység, a Kunics Réka, Tóth Gábor duó. Mindkettejüknek ez volt a második első helye az idei Eb-n, de ezután sem álltak le.

DSC 0186

Kunics Réka Morvai Noémival megnyerte a női párost is, mindegyik ellenfelüket fölényesen győzték le, egy pillanatig sem volt kérdés a győzelmük. Tóth Gábor Herczeg Gáborral jutott el a döntőig, ahol a német válogatottat két játszmában verték.

Kunics egyesben is verhetetlen volt, könnyedén védte meg Európa-bajnoki címét, negyedik aranyát nyerve ezzel Kisteleken.

A férfiaknál, ahogy az előző Eb-n, most is magyar-német döntő volt. Tóth az első szettet nagy különbséggel vesztette el, a másodikban pedig már későn jött lendületbe, nem tudta utolérni Torben Nasst, aki 21-18-ra nyerte a játszmát.

A magyar válogatott tagjai:

Nők: Balogh Eszter, Farkas Martina, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma

Férfiak: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor