Deutsch Tamás lemondott a MOB-alelnökségről

2016.12.16. 16:09

Lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztjáról Deutsch Tamás. Nyilatkozatát Borkai Zsolt MOB-elnöknek és a Nemzeti Sportnak küldte el.

Deutsch a MOB fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat elnöke volt, emiatt lett alelnök a szervezetben. A sporttörvény 2016. novemberi módosítása után megváltozott a sportirányítás, így már a Magyar Paralimpiai Bizottság felelős a szakmai programokért a fogyatékosok sportjában. Deutsch annál a szervezetnél alelnök, így a hamarosan újjáalakuló MOB-ban már nincs feladata.

A lemondó nyilatkozatban Deutsch kritizálja a MOB új alapszabály-tervezetét is, szerinte sem a sportolóknak, sem a szövetségeknek, sem a sport iránt érdeklődőknek, sem az állami sportirányítás elvárásainak nem megfelelő.  

„A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében."

Borkai Zsolt közleményben reagált a hírre.

"Természetesen tudomásul vettem Deutsch Tamás lemondását, akinek a 2017. január elsején hatályba lépő új sporttörvény MOB-ot érintő módosításai értelmében amúgy is megszűnt volna a MOB-tagsága és egyben MOB-alelnöki pozíciója is. Ez az a tény, ami miatt kifogásolja az új alapszabály-tervezetet. Januártól tehát a Magyar Olimpiai Bizottság Deutsch Tamás munkájával amúgy sem számolt. Mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, ezért az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kívánok neki, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját nagyon köszönöm."