Senánszky megint világcsúccsal nyert a világjátékokon

2017.07.22. 23:01

Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub világklasszisa megszerezte a második aranyérmét a 10. világjátékokon, ezúttal is világcsúccsal győzött. Varga Krisztina ezüstérmes lett, míg az aerobikosoknál két csapat is bronzérmet szerzett.

Senánszky Petra a 100 méteres uszonyos gyorsúszás fináléját 45.16 másodperccel nyerte meg Varga Krisztina előtt, így ő is megszerezte a második érmét a világjátékokon. Kosina Gergőnek nem sikerült érmet szereznie szombaton, az 50 uszonyos gyors döntőjében negyedik lett.

senanszkyeremmel

„Nagyon kemény volt az elmúlt hat hónap, de ez volt a célom. Ezekért az eredményekért érkeztem ide Wroclawba. Biztos vagyok benne, hogy anyu is szurkolt fentről nekem, és büszke rám” – mondta Senánszky, aki a közelmúltban veszítette el édesanyját.

Az uszonyosoknál a Gruber Kornél, Kanyó Dénes, Dimák Dávid, Kosina Gergő váltó negyedikként zárt a 4x100-as felszíni számban, míg Károlyi Csilla 100 m felszíni úszásban 8. lett.

Az aerobikosok is nagyot versenyeztek. A pénteki két érem után az Erdősi Dániel, Kőrösi Kitti, Etényi Zsófia, Szabó Júlia, Szenes Boglárka, Szilvás Angéla, Táskai Anita és Varga Dorottya összetételű aerostep csapat harmadik lett, akárcsak a Hegyi Dóra, Szöllősi Panna, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Bali Dániel alkotta sportaerobik csoport. Ezzel a magyar aerobikosok elmondhatják magukról, hogy valamennyi versenyzőjük dobogóra állhatott a világjátékokon.

A szumós küzdelmek első napján nem jutottak éremközelbe a magyarok. A könnyűsúlyú lányoknál Forgó Fruzsina pillanatok alatt végzett német ellenfelével, a következő két összecsapáson azonban nagy csatában kikapott, így lemaradt a helyosztókról. Hasonlóan jártak nehézsúlyú versenyzőink. Sárkány Vivien ugyan első meccsén nagy bravúrral földre küldte ukrán vetélytársát, utána azonban elmaradt a remélt folytatás. Makai Erikának ezúttal nem jött össze a győzelem. Három szumósunk vasárnap a nyílt kategóriában javíthat.

A magyar csapat két versenynap után három arannyal, három ezüsttel és négy bronzéremmel a hatodik helyen áll az éremtáblázaton.