Árpád
7 °C
21 °C

Újra kikapott, de szégyent nem vallott az Alba Volán

2006.01.15. 21:36
Az utolsó, negyedik helyen végzett a házigazda Alba Volán-FeVita a jégkorong Kontinentális Kupa székesfehérvári négyesdöntőjében, miután a zárófordulóban kikapott a lett bajnok Riga 2000 csapatától.

A rendező Alba Volán pénteken és szombaton is minimális különbséggel veszített a Kontinentális-kupa székesfehérvári négyes döntőjében, s ha a hazaiak ezúttal legalább két góllal nyernek, akár a második helyet is elcsíphették volna.

Jó Alba-kezdés, váratlan vendéggólok

Ennek ismeretében óriási iramban kezdtek, öt ziccert dolgoztak és hagytak ki. Nem úgy a vendégek, akik a 8. percben lőttek először kapura, aztán két gyors emberelőnyös góllal rontották el a fehérváriak kedvét. Sőt, később emberhátrányban a szélvészgyors Cipulis is betalált, miután a védők nagyot hibáztak. A szünet előtt a rigaiak is elaludtak, és Stastny közelről az elfekvő kapus fölött a léc alá emelt.

A második játékrészt is egy hazai rövidzárlat indította, a hátvéd Bondarevs pedig szép passzolgatás után vette be a kiszolgáltatott Budai kapuját. A háromgólos előny birtokában visszavett a tempóból a Riga, amely a folytatásban remekül védekezett és szűrte meg eredményesen az Alba Volán próbálkozásait.

Összezuhantak a hazaiak

A záróharmad is pocsékul kezdődött, a 31. másodpercben Ignatovics egy parádés kiugrás után szerzett gólt. Összezuhant a hazai együttes, és Hromcenkovs pimasz, már-már megalázó találatot szerzett közelről a hátvédek statisztálásával. A hátralévő időben is nagy fölényben volt a Riga, és még egy emberelőnyös gólt szerzett, miközben olykor elszabadultak az indulatok. A végeredményt a Volán hátvédje, Ennaffati állította be.

Negyedik hely és dicséret

Az újabb, immár harmadik vereség azt jelenti, hogy az Alba Volán a negyedik helyen zárt, ám így is dicséretet érdemel, hiszen a világ élmezőnyéhez tartozó csapatok dolgát nehezítette meg. Tavaly sikerült a bravúr: egy együttest megelőzve a bronzérem jutott a hazaiaknak. A lett bajnokcsapatból egyébként négyen is tagjai a február 10-én kezdődő torinói téli olimpián szereplő válogatottnak.

Jégkorong Kontinentális-kupa, négyes döntő

Riga 2000 (lett) - Alba Volán-FeVita 7-2 (3-1, 1-0, 3-1)
Gól: Ankipans (9.), Hromcenkovs (11., 44.), Cipulis (15.), Bondarevs (24.), Ignatovics (41.), Saulietis (53.), illetve Stastny (18.), Ennaffati (57.)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!