Újra kikapott, de szégyent nem vallott az Alba Volán

2006.01.15. 21:36
Az utolsó, negyedik helyen végzett a házigazda Alba Volán-FeVita a jégkorong Kontinentális Kupa székesfehérvári négyesdöntőjében, miután a zárófordulóban kikapott a lett bajnok Riga 2000 csapatától.

A rendező Alba Volán pénteken és szombaton is minimális különbséggel veszített a Kontinentális-kupa székesfehérvári négyes döntőjében, s ha a hazaiak ezúttal legalább két góllal nyernek, akár a második helyet is elcsíphették volna.

Jó Alba-kezdés, váratlan vendéggólok

Ennek ismeretében óriási iramban kezdtek, öt ziccert dolgoztak és hagytak ki. Nem úgy a vendégek, akik a 8. percben lőttek először kapura, aztán két gyors emberelőnyös góllal rontották el a fehérváriak kedvét. Sőt, később emberhátrányban a szélvészgyors Cipulis is betalált, miután a védők nagyot hibáztak. A szünet előtt a rigaiak is elaludtak, és Stastny közelről az elfekvő kapus fölött a léc alá emelt.

A második játékrészt is egy hazai rövidzárlat indította, a hátvéd Bondarevs pedig szép passzolgatás után vette be a kiszolgáltatott Budai kapuját. A háromgólos előny birtokában visszavett a tempóból a Riga, amely a folytatásban remekül védekezett és szűrte meg eredményesen az Alba Volán próbálkozásait.

Összezuhantak a hazaiak

A záróharmad is pocsékul kezdődött, a 31. másodpercben Ignatovics egy parádés kiugrás után szerzett gólt. Összezuhant a hazai együttes, és Hromcenkovs pimasz, már-már megalázó találatot szerzett közelről a hátvédek statisztálásával. A hátralévő időben is nagy fölényben volt a Riga, és még egy emberelőnyös gólt szerzett, miközben olykor elszabadultak az indulatok. A végeredményt a Volán hátvédje, Ennaffati állította be.

Negyedik hely és dicséret

Az újabb, immár harmadik vereség azt jelenti, hogy az Alba Volán a negyedik helyen zárt, ám így is dicséretet érdemel, hiszen a világ élmezőnyéhez tartozó csapatok dolgát nehezítette meg. Tavaly sikerült a bravúr: egy együttest megelőzve a bronzérem jutott a hazaiaknak. A lett bajnokcsapatból egyébként négyen is tagjai a február 10-én kezdődő torinói téli olimpián szereplő válogatottnak.

Jégkorong Kontinentális-kupa, négyes döntő

Riga 2000 (lett) - Alba Volán-FeVita 7-2 (3-1, 1-0, 3-1)
Gól: Ankipans (9.), Hromcenkovs (11., 44.), Cipulis (15.), Bondarevs (24.), Ignatovics (41.), Saulietis (53.), illetve Stastny (18.), Ennaffati (57.)