Jégkorong: a világelitet célozza meg az új kapitány

2013.02.05. 20:45

A világelitbe jutást jelentő első vagy második hely megszerzését tűzte ki célul az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságra Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya.

A kanadai tréner a csütörtökön kezdődő tychyi felkészülési tornán mutatkozik be a magyar kispadon, és azért, hogy minél több játékossal ismerkedhessen meg, csaknem negyventagú kerettel dolgozott együtt a napokban. Az utazók listája kedden este vált ismertté.

"Az idősebb játékosok lassan-lassan kiöregszenek. A fiatalok hozzák a sebességet, az energiát, természetes, hogy néha hibáznak, de a mostani lengyelországi torna nekik remek lehetőség a tapasztalatszerzésre. Eddig mindenki nagyon jó benyomást tett rám" - mondta Chernomaz az elutazás előtti budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette: számára a csapat teljesítménye mindennél előrébb való, ezért olyanokra számít majd a vb-n, akikkel például az olasz vagy a kazah válogatott legyőzhető.

Chernomaz a divízió I-es vb-n Glen Williamsonnal, a magyar utánpótlás-válogatottak szakmai felügyelőjével, valamint a nemzeti együttest a legutóbbi válogatott eseményen vezető Diego Scandellával dolgozik majd együtt. Ideiglenesen Tom Schlegel kapusedző is a csapat mellett tevékenykedik, az azonban még nem dőlt el, hogy a vb-n is számíthatnak-e rá.

Szélig Viktor csapatkapitány jelezte: a fiatalokkal együtt eredménykényszerben vannak, ilyen teher alatt kell a válogatottat összegyúrni.

A csapat szerda hajnalban utazik el repülővel Tychybe. Másnap Románia, majd a Koreai Köztársaság, végül pedig a házigazda Lengyelország válogatottja ellen lép jégre.

A tychyi torna programja:

csütörtök:
16.00: Magyarország-Románia
19.30: Lengyelország-Koreai Köztársaság

péntek:
16.00: Magyarország-Koreai Köztársaság
19.30: Lengyelország-Románia

szombat:
14.30: Koreai Köztársaság-Románia
18.00: Lengyelország-Magyarország

Az utazó keret:

kapusok: Bálizs Bence (SAPA Fehérvár AV19), Gyenes Dávid (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Mikós (SAPA Fehérvár AV19)
hátvédek: Gőz Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Hegyi Ádám (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Péter (SAPA Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (SAPA Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (SAPA Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Miskolci Jegesmedvék), Tokaji Viktor (SAPA Fehérvár AV19)
csatárok: Bartalis István (Troja/Ljungby), Benk András (SAPA Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hajós Roland (SAPA Fehérvár AV19), Hári János (Modo), Kovács Csaba (SAPA Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Bolzano), Magosi Bálint (SAPA Fehérvár AV19), Pavuk Attila (Dab.Docler), Sikorcin Ladislav (SAPA Fehérvár AV19), Sofron István (SAPA Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (Dab.Docler), Szappanos Dávid (Dab.Docler), Vas János (Dijon), Vas Márton (SAPA Fehérvár AV19)