Továbbra is veretlen a Colorado az NHL-ben

2013.10.13. 08:51

Továbbra is százszázalékos a Colorado Avalanche, a San Jose Sharks és a St. Louis Blues az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapját követően.

A Colorado 5-1-re nyert Washingtonban, a vendégek orosz kapusa, Szemjon Varlamov 40 lövést hárított volt csapata ellen. A San Jose 3-2-re verte az először pontot nem szerző Ottawát, hiába védett 47 kísérletet a kanadai együttes svéd hálóőre, Robin Lehner. A St. Louis svéd csatára, Aleksander Steen 4 pontot (1 gól, 3 gólpassz) termelt a gödörben lévő"New York Rangers ellen. A vendégek az utolsó három fellépésükön húsz gólt kaptak.

Az Avalanche és a Sharks öt-öt, a Blues négy nyert összecsapáson van túl eddig.
A Buffalo Sabres hatodik összecsapásán is kikapott - ezúttal a címvédő Chicago Blackhawks otthonában -, és rajta kívül már csak az ezúttal szabadnapos New Jersey Devils nem diadalmaskodott a szezonban.

A Minnesota Wild már a klubcsúcsot jelentő 12. másodpercben vezetett a Dallas Stars ellen. A Pittsburgh Penguins sztárja, Sidney Crosby NHL-pályafutása nyolcadik mesterhármasát ütötte, majd ő készítette elő Matt Niskanennek a 18.6 másodperccel a lefújás előtt szerzett győztes gólját a Tampa Bay Lightning csarnokában.


A keleti listavezető Toronto Maple Leafs 31 másodperccel a vége előtt egyenlített az Edmonton Oilersszel szemben, és végül hirtelen halálban győzött 6-5-re. A Detroit Red Wings négy légiósa, a svéd Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson és Niklas Kronwall, valamint az orosz Pavel Dacjuk is 3-3 pontot gyűjtött a Philadelphia Flyers 5-2-es legyőzése alkalmával.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers 6-5, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 4-5
Washington Capitals-Colorado Avalanche 1-5
Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 1-3
Detroit Red Wings-Philadelphia Flyers 5-2
Nashville Predators-New York Islanders 3-2
Minnesota Wild-Dallas Stars 5-1
Chicago Blackhawks-Buffalo Sabres 2-1
St. Louis Blues-New York Rangers 5-3
Vancouver Canucks-Montreal Canadiens 1-4
San Jose Sharks-Ottawa Senators 3-2