Az első gól után szakadt át a gát bennünk

2015.04.23. 19:44

Megvan a harmadik győzelem a divízió I-es jégkorong világbajnokságon, de majd szombaton, a lengyelek ellen jön a mindent eldöntő meccs. A győztes az A-csoportban folytatja jövőre.

Az ukránok 4-2-es legyőzése ennek ellenére lelkileg igen fontos volt, mert kétgólos htrányból sikerült visszajönni úgy, hogy az elején semmi nem jött össze.

Az MTI-nek így nyilatkoztak az érintettek.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány:  "Jól kezdtünk, de nem mentek be a helyzeteink, az ukránok pedig voltak olyan jók, hogy éltek a mi hibáinkból. Nagyon kemény meccs volt, mindenért meg kellett harcolni. Végül az a csapat nyert, amely jobban harcolt. Jön egy pihenőnap, majd a lengyelek elleni ki-ki meccs." 

Rajna Miklós:  "Sokáig nem volt szerencsénk, de megküzdöttünk azért, hogy nyerjünk. Előbb mi kaptuk a gólokat, aztán már a kapuvasat találtuk el többször, majd jöttek a mi góljaink. Nagyszerű lesz telt ház előtt játszani szombaton a hazaiak ellen."

 Andrew Sarauer:  "Hiába küzdöttünk az elején, mégis nekünk kellett rohannunk az eredmény után. Fontos volt, hogy még a második harmad vége előtt szépítettünk. Aztán jobban összpontosítottunk a végén, és ekkor már nekünk volt több szerencsénk. A lengyelek nagyon jók, éhesek a sikerre, de mi is!"  

Vas Márton:  "Sajnos, az indítási kísérletem lecsúszott, így adtam egy gólpasszt az ukránoknak. Szerencsére van olyan erős csapatunk, hogy a hibámat helyrehozta. Szombaton ledöntőzzük a lengyelekkel, ki jut fel a világ legjobbjai közé."  

Sofron István:  "Harcos, kemény meccs volt. Vannak olyan napok, amikor különösen sokat kell dolgozni ahhoz, hogy megszülessen az első gól. Ez most két ukrán találat után következett be. Ekkor átszakadt egy gát. A szünetben azt beszéltük, hogy folytatni kell a kapura törő játékunkat, és végül ez eredményre vezetett. Az olaszok és az ukránok elleni meccs után jól jön a szünet, a pihenő, lesz idő felkészülni a lengyelekre."