Bővülhet a jégkorong-bajnokság is

2015.06.02. 13:35

A jégkorong MOL Ligában érdekelt magyar klubok támogatják a bajnokság bővítését, ugyanakkor a külföldi csapatok hozzájárulása is szükséges a létszámemeléshez.

A vezető magyar klubok - Debrecen, Dunaújváros, Fehérvár AV19, FTC, MAC, Miskolc, Újpest, Vasas - képviselői Ocskay Gábornak, a fehérváriak szakosztály-igazgatójának meghívására találkoztak, és két napirendi pontot vitattak meg - áll közös közleményükben.

Az egyik volt a MOL Liga létszámbővítése, ugyanis a fehérváriaknak az a csapata, amely nem érdekelt az osztrák bajnokságban (EBEL), valamint a MAC szeretne csatlakozni. A múlt héten a magyar szövetség (MJSZ) elnöksége támogatta a felvételüket, azonban a MOL Liga vezetősége jogi értelmezést kért, hogy az MJSZ-nek vagy a ligának van-e joga dönteni a kérdésben. A liga elnöksége akkor azonnali hatállyal lemondott tisztségéről és a tisztújításig ügyvezetőként látja el feladatát.

A MOL Liga 2014/15-ös idényében az aranyérmes Miskolci Jegesmedvék, az Újpest, a Ferencváros, a Dunaújváros, a Debrecen, valamint három határon túli együttes, a Nové Zámky (Érsekújvár), a Brassó és a Csíkszereda vett részt. Hozzájuk csatlakozna most a MAC Budapest és a Fehérvár, és mindkét újonc együttesben nagyrészt a junior (U20) korosztályból kiöregedő játékosok szerepelnének.

A másik témában javaslat született a szövetség "megüresedett elnöki posztjának betöltéséhez kapcsolódó feladatokról és azok ütemezéséről". Egyetértés alakult ki abban, hogy a személyi javaslatokat minél hamarabb meg kell tenni a sportág zavartalan működése érdekében.

Az eddigi elnök, Németh Miklós május 19-én mondott le, és a tisztújító közgyűlést június 30-án tartják. A jegkorongblog honlapján megjelent, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, Soltész Miklós (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, az MJSZ elnökségi tagja, valamint Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, közgazdász, újságíró lehet esélyes a posztra.

A klubok megegyeztek abban, hogy ehhez hasonló összejöveteleket féléves rendszerességgel tartanak majd. (MTI)