Újra jégen a szapporói hősök

2015.10.12. 16:31

Hét év után újra jégre lépnek a szapporói hősök, azaz annak a magyar jégkorong-válogatottnak a játékosai, amely 2008-ban Japánban nagy bravúrral kiharcolta a feljutást a világelitbe.

Az együttes november 3-án a Tüskecsarnokban játszik majd Csehország öregfiúk válogatottjával. A vendégeknél több olimpiai és világbajnok – így Frantisek Kaberle, Petr Cajánek, Tomás Vlasák, Radek Dvorák és David Moravec – is korcsolyát húz majd.

A mérkőzésre egységesen 1000 forintos, nem helyreszóló belépők kerülnek forgalomba, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a 14 év alattiak ingyen nézhetik meg a mérkőzést. Jegyek az IBUSZ hálózatában érhetők el online, illetve személyesen valamennyi irodában, továbbá a mérkőzés napján, a helyszínen vásárolhatók.

A szervezők közleménye szerint a szapporói hősök közül egyedüliként a 2009 márciusában elhunyt Ocskay Gábor hiányzik majd a jégről. A gálamérkőzést az ő emlékének is ajánlják.

A szapporói magyar csapat:

Kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán

Hátvédek: Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Ennaffati Omar

Csatárok: Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János.