Két hokikapussal is 0-10 lett a vége

2015.12.23. 16:13

Még a hétvégén, a New Jersey városi junior hokiligában, a Tenafly/Cresskill edzője, Andy Escala különleges taktikát dolgozott ki a jóval erősebb St. Joseph's High School elleni meccs előtt. Úgy gondolta, a nagyobb különbségű vereséget elkerülendő két kapust és négy mezőnyjátékost küld majd a jégre. A vége így is 0-10 lett, ráadásul ez a terv abszolút szabályellenes.

Az egyik kapus a gólvonalon, a másik néhány méterre előtte próbálta megakadályozni a St. Joseph támadóinak rohamait. Mivel az ellenfélnek semmiféle ellenvetése nem volt, és a helyi ligában ilyen megállapodás értelmében nyugodtan alkalmazhatták ezt a fajata felállást, így vágtak neki a csapatok a meccsnek. Sok öröme így sem volt Andy Escalának, csapatát csúnyán leverte a jégről az ellenfél.

Escala így indokolta a döntését: "Sokat lapozgattam az évkönyveket, és találtam egy esetet a Rhode Island-i ligában, ahol hasonló eset történt, akkor határoztam el ezt a taktikát. "

Sokáig nem volt aztán két kapus a jégen, mert hamar bebizonyosodott, hogy így is képtelenek állni az ellenfél rohamait. A sok palánkon túlra ütött korong miatt ráadásul még a játék késleltetése miatt is bűnhődött többször a csapat kiállítással. A meccs vége pedig 0-10 lett.