A MAC megint megverte a Fehérvárt

2016.03.03. 21:38

A MAC az utolsó harmadban kétgólos hátrányról fordítva, hajrában szerzett góllal 4-3-ra legyőzte a Fehérvárt a jégkorong MOL Liga elődöntőjének ötödik, csütörtöki mérkőzésén, így egyetlen siker választja el a fináléba jutástól, jelentette az MTI.

Eredmény, MOL Liga, elődöntő, 5. mérkőzés: 
MAC Budapest-Fehérvár AV19 4-3 (1-1, 0-2, 3-0)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a MAC javára.

Az első harmad a MAC mezőnyfölényével indult, vezetést mégis a vendég együttes szerzett: Brance Orban értékesített egy helyzetet. A szünet előtt egyenlített a házigazda, az előző mérkőzést sérülés miatt kihagyó Niko Saarenpää találatával.

A második játékrész nagy MAC-helyzettel kezdődött, amely kimaradt, de a kontrából Orban megszerezte a vezetést a Fehérvárnak. Ezt követően mindkét oldalon emberelőnyök maradtak ki, majd a 29. percben Preston Shupe csodálatos cselsorozat révén növelte a különbséget.

Az utolsó felvonásban a hátrányban lévő fővárosiak olyan iramot diktáltak, hogy hibázásra kényszerítették ellenfelüket. Két védelmi megingást kihasználva egyenlített a MAC, majd 2:44 perccel a vége előtt a győztes találatot is megszerezte: Michael Quinn éles szögből Rajna Miklós fejvédője mellett juttatta a korongot a hálóba.

A következő találkozót vasárnap rendezik Székesfehérváron.

A másik ágon a címvédő DVTK Jegesmedvék csapata 4-0-s összesítéssel nyert a Debrecen ellen. A finálé március 12-én kezdődik az alapszakaszgyőztes DVTK pályaelőnyével.