Rettentő sima söpréssel újra hokibajnok a DVTK Jegesmedvék

2016.03.17. 20:43
A DVTK Jegesmedvék csapata megvédte címét a jégkorong Mol Ligában, miután a döntő negyedik mérkőzésén 5-2-re legyőzte a MAC Budapestet a Tüskecsarnokban. A miskolci együttes ezzel összesítésben 4-0-ra nyerte meg a párharcot, és második bajnoki címét szerezte.

A döntő negyedik meccsére nagy hatással volt az, hogy a MAC legponterősebb játékosa, McDonald nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, és a szintén gólérzékeny Klempa is hiányzott, míg a borsodiaknál lejárt Dudas és Pavuk eltiltása.

A nagy iramban kezdő DVTK lényegében már az első harmadban eldöntötte a meccset: előbb egy óriási óriási védelmi hibából Somogyi higgadtan emelt a kapuba, majd a 12. percben 18 másodperc alatt újabb két gólt kapott az újonc MAC. Előbb Pavuk kipattanóból talált be, majd Booras nem hibázott. Az amerikai légiósnak ez már az ötödik találata és kilencedik pontja volt a döntőben.

A második harmadot 2-2-re mentette ugyan a MAC, de nem volt bennük annyi, hogy még egy meccsel megtoldják a döntőt, egy újabb döntetlennel záruló játékrész végén kikaptak, írja az MTI a mérkőzés összefoglalójában.

A DVTK az alapszakaszt és a rájátszást beleértve mind a tíz alkalommal legyőzte a MAC-ot. A tavalyi és a mostani playoffban a miskolciak megszakítás nélkül 16 mérkőzést nyertek.

Mol Liga, döntő, 4. mérkőzés:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 2-5 (0-3, 2-2, 0-0)

gól: Silló (27.), Saarenpää (35.), illetve Somogyi (4., 34.), Pavuk (12.), Booras (12.), Hajós (26.)

    A párharc végeredménye: 4-0 a DVTK javára.