A magyar hokiválogatott megizzasztotta az orosz B-t

2016.04.30. 22:02

Az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szétlövés után 3-2-re kikapott az orosz B-csapattól barátságos mérkőzésen a Tüskecsarnokban, írja az MTI.

Jól kezdtek a hazaiak, az orosz profiliga (KHL) legjobb kapusának választott Ilja Szorokinnak lábbal kellett védenie, majd a túloldalon Hetényi háromszor is bravúrral hárított. Az oroszok birtokolták többet a korongot, ám a magyar támadások is veszélyesek voltak. Egy jó letámadás után Kóger passza után az akcióhoz felzárkózó védő, Wehrs lőtt a jobb felső sarokba.

Fotó: MJSZ / Facebook

Orosz mezőnyfölényben telt a második harmad, majd emberhátrányban Sofron kiugrása után nőhetett volna a különbség. A csatár - immár azonos létszámban - végül betalált. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, előbb emberelőnybe kerültek, amit Mamin váltott gólra. Hetényit Vay váltotta, és nagy védéssel mutatkozott be, ám egy szép passzjáték után már ő is tehetetlen volt: Apalkov tette be az ütőjét a kapu elé belőtt korongba.

A záró harmad elején újabb orosz létszámfölény maradt ki, a vb-csapattagságért harcoló Vay volt sokszor munkában. Ekkor már csak szórványos támadásokra telt a magyarok erejéből, főleg a védekezésen volt a hangsúly. A végén Galló ellentámadását védte Szorokin.

Jött a hosszabbítás, ebben is nagy volt az iram, ám gól nem esett. A szétlövésben Ljubimov, Salunov és Vas Márton betalált, Vas János és Tokaji kihagyta, így az oroszok győztek.

Tokaji Viktor ezen a mérkőzésen búcsúzott a válogatottól, a mostani volt a 223. meccse.

A magyar vb-keretben jelenleg harmincan vannak, Rich Chernomaz szövetségi kapitány öt játékostól köszön el még szombat este. A 25-ös keret csütörtökön utazik Oroszországba.

A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.

Magyarország-Oroszország B 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0), szétlövés után

gól: Wehrs (11.), Sofron (28.), illetve Mamin (30.), Apalkov (32.)