Jövőre Budapestre jöhet az NHL

2016.10.03. 15:11

Sikeres utat és tárgyalássorozatot tudhat maga mögött Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, aki az NHL vendégeként volt jelen a Torontóban rendezett Világkupán. Konferencián szólalt fel.

„Mark Black, az NHL nemzetközi kapcsolataiért és speciális eseményeiért felelős alelnöke már Szentpéterváron személyesen látta a magyar csapatot játszani, és szurkolóink aktivitásával együtt nagyra értékelte a teljesítményünket – kezdte a jégkorongblog.hu-nak adott interjút az  MJSZ-főtitkár. – Ennek volt köszönhető, hogy meghívott minket az NHL szemináriumára. Elmondta, a 2017-ben 100 éves NHL-nek több terve is van az ünneplésére, amelynek részei lehetnek európai és ázsiai NHL-bemutatómeccsek. Már most felmerült bennük, hogy akár Budapest is egy állomás lehetne ebben a sorozatban.”

A magyar sportvezető még hozzátette, komoly tapasztalat volt, hogy a magyar válogatott sikerei egyes NHL-vezetők által is ismertek. Ebben része van annak is, hogy hiteles, általuk is ismert-elismert szakemberek dolgoznak-dolgoztak a magyar jégkorongban, itt meg kell említeni Pat Cortina, Ted Sator, Rich Chernomaz, Glen Williamson és Diego Scandella nevét. Az sem mindennapi dolog, hogy a májusi vb valamennyi magyar meccsét is közvetítették Kanadában.

Óriási lépés lehet a honi jégkorong számára, hogy a kinti tárgyalásokon középiskolák, egyetemek jégkorongsportját irányító szakemberekkel is sikerült tárgyalni. Ők mind komoly hagyományokkal rendelkező iskolákat vezetnek. Lehetőség nyílhat, hogy a magyar utánpótlásban dolgozó szakemberek vegyenek majd részt Kanadában szemináriumokon, illetve jövő szeptemberben a világ egyik legerősebb junior ligája, az OHL válogatottja jön majd Budapestre.