Vay Ádám ennyi korongot még nem fogott meg

2016.11.21. 18:08

Vay Ádám, a nyáron az NHL-es Minnesota Wilddal szerződést kötő válogatott hokikapus egyik legjobb meccsén van a túl a harmadik vonalnak megfelelő ECHL-ben szereplő Quad City Mallards csapatában. Bár 3-2-es vereség lett a vége, Vayt 42 védéssel választották a mezőny legjobbjának.

Vay a nyári világbajnokság után szerződött a világ legerősebb bajnokságába. A szentpétervári vb-n bravúrosan védő kapus végül az előszezonban a csapata kispadjáig eljutott, de több keretszűkítés után végül az ECHL-ben kötött ki.

Később az AHL-ben (a második vonalban) szereplő Iowa Wild október végén felhívta - főleg kapusai gyenge szereplése miatt - de aztán a múlt csütörtökön visszakerült az ECHL-be.

Vay eddig hét meccsen védett, hatszor volt kezdő (ebből kétszer nyertek) az ECHL-ben. Van még mit javítani a statisztikákon - bár egyértelműen nem csak az ő hibája és azért ezen a szinten nagyon sok gól is van - 22 gólt kapott eddig, amely 3,27-es kapott gól/meccs mutatónak felel meg.

403 percet töltött a jégén, amely idő alatt 200 lövésből 178 korongot fogott meg, ez pedig 0,890-es védéshatékonyságot jelent. A mostani mellett a legjobb meccsét október 26-án játszotta, akkor 22 lövésből egy gólt kapott, 0,960-nal zárt.

A csapata eddig 14 meccsen 7 győzelemmel és hat vereséggel áll a Central-divízió negyedik helyén. Következő meccsük csütörtök hajnalban, Cincinnati otthonában lesz.