Magyar hokist is kiállítottak verekedésért az új svéd kiállítási csúcsban, 33-an kaptak büntetést

2016.12.06. 12:49

Nem mindennapi indulatokat kavart a svéd junior jégkorong-bajnokságban lejátszott Åker/Strängnäs HC-Flemingsbergs IK mérkőzés. Az utolsó pillanatokban elszabadultak az indulatok, mindenki bunyózott, aki csak szerelést kapott azon a meccsen, közte magyar Fajcsák Tamás is, aki a Flemingsbergs hokisa.

A harmadik harmad utolsó szakaszáig csak egy szokványos kemény meccsnek látszott, de azért az addig kiosztott 26 perc kiállítás így is sok volt egy kissé. Az 54. perctől aztán elszabadult a pokol. A hazaiak közül az egyik hokis a bíró megsértéséért kapott 10 percet, majd vendégek egy perc leforgása alatt bevágták a negyedik, majd az ötödik góljukat is, mindkettőt emberelőnyből. 

A hazaiak közül többen a bírókon, majd az ellenfél játékosain próbáltak meg elégtételt venni. A meccs jegyzőkönyvének tanúsága szerint 33 játékos neve mellé került a verekedés miatti 5 perces, majd a végleges kiállítás. A hazaiak 409, a vendégek 462 perces büntetést kaptak.

A két csapat edzője tragédiának nevezte a svéd hokicsúcsot, aminek szerintük az erénytelen játékvezetés az oka, és mindketten megjegyezték, szerencse, hogy nem történt katasztrófa. Ugyanakkor a játékvezető a szabálykönyv szerint járt el a meccs ellenőre szerint. Sőt kiemelte, az edzők felelőssége is benne volt ebben a ökölcsatában, ami szerencsére nem végződött nagyobb tragédiával.

A 15 éves Fajcsák Tamás az Újpest U18-as csapatától került ki svédországba. A tehetséges magyar hokis, nemcsak a Flemingsbergs U16-os csapatában, de már az U18-asok között is lejátszott 18 meccset, sőt az U20-as bajnokságban is bemutatkozott már. Svédországi karrierje során összes 28 meccse, 5 gólja és 6 gólpassza van.

Az esetről nem készült videó, de valami hasonló történhetett: