Négy gól egy harmadban: mégis kikapott az U20-as hokiválogatott

2016.12.15. 19:45

Negyedik meccsén először kapott ki a magyar U20-as hokiválogatott a Budapesten zajló divízió I/B-s világbajnokságon. Az eddig veretlen lengyelek 5-4-re győztek le minket és ezzel átvették a vezetést.

Ha lehet tragikus meccsről beszélni, akkor ez az volt. A magyar csapat eddig hibátlan volt, 5-1-re győzte le az olaszokat, aztán szintén 5-1-re a briteket, míg kedden 3-1-re Ukrajnát a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló világbajnokságon.

Az első harmad 6. percében kaptuk az első gólt a lengyelektől, aztán gyakorlatilag hat perc alatt tönkrevertek minket. Egészen pontosan 5 perc és 56 másodperc alatt négyet ütöttek Kovács Dávidnak, akit aztán le is kapott a felnőtt válogatottat is irányító Rick Chernomaz és Kiss Bencét küldte a helyére.

Jó döntés volt, mert ő csak egy gólt kapott, a második harmad közepén. De aztán jött a nagy magyar feltámadás és majdnem a csoda. A harmadik harmad 42. másodpercében Péter Andor révén szépítettünk. Ez megadta az alaphangot, hiszen a jégkorongban 2-3 gólos hátrány nem számít soknak, igaz, ekkor még négy volt.

Mentünk előre és a harmad közepén, másfél perc alatt újabb kettőt faragtunk a hátrányunkból, Révész Marcell és Sági Martin góljaival. A legvégén időt kértünk, a kapust is lehoztuk, meg is lett az eredménye, hiszen Szabad Kevin az utolsó percben 46 másodperccel a vége előtt az újabb, a negyedik gólunkat is megszerezte. Sajnos elfogyott az időnk és így 5-4-es vereség lett a vége.

Az utolsó forduló következik a vb-n és az első csapat jut fel a második vonalba, ahol nagyon komoly ellenfelek lehetnek. A mieink szombaton a harmadik helyen álló Szlovéniával játszanak majd. De a sorsunk már addigra eldőlhet, hiszen a nyitómeccsen Lengyelország a csoportban utolsó helyen álló Olaszországgal találkozik. Mivel az első feljut, az utolsó kiesik, így mindkét csapat számára van tétje a meccsnek. És persze nekünk is.

Mivel a Jégpalotába ingyenes a belépés, így szombaton érdemes minél több szurkolónak kilátogatni, a magyarok továbbjutását kiszurkolni.