Visszautasították a Ferencváros óvását a Mol Ligában

2016.12.19. 19:45

 A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) versenybírósága visszautasította a Ferencváros óvását, amelyet a Csíkszereda elleni idegenbeli MOL Liga-mérkőzés bírói ítéletei miatt nyújtott be.

A december 10-i, 3-2-es hazai győzelemmel zárult találkozó harmadik harmadában az FTC a jégkorong-szakosztály közösségi oldalának hétfői bejegyzése alapján "két szabályos gólt is lőtt, ellenben a játékvezetők mindkettőt érvénytelenítették". 

Mint írták, az első esetben a kapus fejvédőjét érő korong után esett gól, a másik esetben a vége előtt négy másodperccel lesállás miatt érvénytelenítették a találatot.

 "Mindkét esetben a játékvezetők utólag, a korong hálóba jutása után érvénytelenítik a találatokat. Az első esetre egyértelmű a szabály, gólt kell ítélni. A második esetben a videófelvételen látszik, a vonalbíró nem látja lesnek a helyzetet, ezt jelzi is, majd a szurkolók és a hazai cserepadról történt bekiabálások miatt érvényteleníti a gólt" - áll a bejelentésben, amely feleleveníti, a ferencvárosi játékosok ezek után az öltözőbe vonultak. A bírók egy kétperces technikai büntetés után a véget vetettek a mérkőzésnek. 

Az MJSZ versenybírósága a beszámoló szerint hivatalból vizsgálta a levonulást, valamint külön eljárásban az óvást. Előbbi kapcsán a testület jóváhagyta a pályán elért eredményt, míg az óvást elutasította. Ferencváros 29 mérkőzés alatt 30 pontot gyűjtve a kilencedik helyen áll a 11 csapatos MOL Ligában, míg a 30 találkozót lejátszott Csíkszereda 22 ponttal sereghajtó, írja az MTI.