Ebben a 20 másopercben benne az egész NHL

2017.04.28. 18:24

A Pittsburgh Penguins legnagyobb sztárja, Sidney Crosby vezérletével 3-2-re legyőzte idegenben az alapszakaszt – és a keleti főcsoportot – épp előtte megnyerő Washington Capitalst. A győzelemben hatalmas szerepe volt a vendégek kapusának, Marc-Andre Fleurynek is, aki a harmadik harmad végéhez közeledve egy egészen elképesztő washingtoni össztűz alatt, számolatlan védést bemutatva őrizte meg valahogy csapat előnyét.

A sportnyelvben gyakran használt frázis a "kapu előtti kavarodás", a "tumultuózus jelenetek", illetve, hogy egy csapat "megpróbálta bepréselni a gólt". Hát itt pontosan ez történt, fokozhatatlan mértékben. Ezt figyeljék:

A meccs alakulása egyébként szintén elég hektikus volt, a második harmad elején Crosby  52 másodperc alatt szerzett két gólt, ezzel 2-0-ra mentek a pingvinek, majd Alekszandr Ovecskin és Jevgenyij Kuznyecov góljaival egyenlített az alapszakaszgyőztes. Ez után megint a Pittsburgh talált be, Nick Bonino-góllal, az eredmény pedig a továbbiakban nem változott, bár mint láthattuk, ez kisebbfajta csodának is nevezhető.

Ezzel a Pittsburgh 1-0 arányban vezet a főcsoport elődöntőjében, a párharc négy nyert mérkőzésig tart.