Szuperjó hoki-vb lesz az idei

2017.05.05. 22:53

Párizsban és Kölnben elkezdődött a 2017-es, A csoportos jégkorong-világbajnokság. Négy meccs, amely bizonyította, ez a vb egy kicsit talán más lesz mint a korábbiak. Más és jobb.

Kezdődött egy fantasztikus rangadóval. A svédek egy hihetetlen rohanós meccset vívtak az oroszokkal. Sokáig svédek vezettek, aztán az oroszok egyenlítettek. Nagyon komoly csata folyt a győztes gólért, de az csak a szétlövésben jött el. A fiatal orosz csapat végül Panarin büntetőjével nyerte meg a meccset, tudatosítva, hogy igenis győzelemért érkeztek erre a vb-re.

Este pedig egy cseh-kanadai meccs kápráztatott el minket. Arról írtunk, hogy az elmúlt években mennyire szakad a különbség az európai és az észak-amerikai hoki között, viszont az este éppen az ellenkezőjét bizonyította.

A csehek nagyon bátran álltak bele a meccsbe, de a tudás még így is a fiatal kanadai csapat javára fordította a mérleget. Végül azért simán nyertek. Szépségdíjas gólokat lőttek, amellyel bebizonyították, hogy sorozatban harmadszor is világbajnokok szeretnének lenni. A csehek viszont elképesztő keményen dolgoztak és méltó ellenfelek voltak. A 4-1-es eredmény egy üres kapus góllal alakult ki.

A házigazda németek pedig egyből odacsaptak. A sokkal esélyesebb amerikai csapatot győzték le, ami óriási dolog és nem mellékesen egy hatalmas lépés akár a negyeddöntő, de csak a kiesés elkerülése ellen is.

Addig azért nagyon hosszú még az út és éppen a német-amerikai meccs is bizonyította, hogy minden egyes pontért idén meg kell dolgozni. De viszont üdítő már az első nap után azt látni, hogy a világ legjobb csapatai tehetséges fiatalokat hoztak el Párizsba és Kölnbe, így valami különlegeset fogunk idén látni. Az első nap mindenféleképp ezt ígéri.

A csoport

Svédország–Oroszország 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

  • Gól: Elias Lindholm, ill. Szergej Andronov, Artyom Panarin (szétlövédből)

Egyesült Államok–Németország 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

  • Gól: Connor Murphy, ill. Tobias Rieder, Patrick Hager.

B csoport

Finnország–Fehéroroszország 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

  • Gól: Sebastin Aho, Oskar Osala, Veli-Matti Savinainen, ill. Jekor Szarangovics, Jevgenyij Kovirsin.

Csehország–Kanada 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

  • Gól: Lukas Radil, ill. Ryan O’Reilly, Mike Matheson, Tyson Barrie, Jeff Skinner (üres kapu).