Ma majdnem az összes jégpálya tönkrement Európában

2018.11.09. 22:45

Nem volt szerencséje ezen a napon azoknak a jégkorong-szurkolóknak, akik válogatott meccsre látogattak ki a European Ice Hockey Challenge keretében rendezett meccsekre. Budapesten el sem kezdték, Gdanskban kettő meccs is félbeszakadt.

Furcsa egybeesés, de sem a budapesti, sem pedig a lengyelországi tornát sem sikerült normálisan befejezni. Gdanskban duplán bosszankodtak a szurkolók, hiszen a lengyel-dán meccsből két harmad lement, a harmadikban fújták le a meccset a jég állapota miatt. Aztán elkezdték az osztrák-norvég meccset, de az pedig már az első játékrészben véget ért. Hasonló okok miatt.

Budapesten a Dél-Korea elleni találkozót nem sikerült elkezdeni a Tüskecsarnokban. A péntek estére tervezett meccs előtt a nemrég visszavonult korábbi válogatott jégkorongozók közül Budai Krisztiánt, ifj. Kovács Csabát és Vaszjunyin Artyomot köszöntötte a magyar szövetség.

A bemelegítésnél két magyar lövés után kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák. Egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek. Nem engedték elkezdeni a mérkőzést, így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után - a szurkolók "Szép volt, fiúk!" kiáltásai közepette - levonultak a jégről, írt erről az MTI.

A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után - melyek a nézőtérről hallatszó "mindent bele" buzdítás mellett zajlottak - a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek.

"Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni" - fogalmazott Vas János csapatkapitány, aki hozzátette: pályafutása során válogatott mérkőzés még nem maradt el. "Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat" - tette hozzá. A magyarok szombaton 16 órától az olasz válogatottal játsszák a torna zárómérkőzését.

A Magyar Jégkorong Szövetség később közleményben jelezte, kártérítés igénnyel fog fellépni a versenyt lebonyolító Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok ellen:

Az MJSZ egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba. A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé.